UGRESS: Køntrikveld på Habitat // Jan Kristoffer Dale, Roger Græsberg og Foreningen

«Er 2018 i ferd med å bli det store countryåret?», spurte Morgenbladet i anmeldelsen av Roger Græsberg og Foreningens andreskive «Trøst» (2018). Køntri var tradisjonelt musikk for den hvite arbeiderklassa og ensomme hillbillyer, men køntriens modus operandi er allmenngyldig: følelser. Disse temaene finner vi også igjen i litteratur og film, men hva har de til felles? Denne lørdagen gjør vi Habitat om til en honky tonk-bar, for å finne ut hva som egentlig er så bra med køntri.

 

Roger Græsberg og Foreningen. Foto: Henning Benjaminsen

Sted: Habitat, Olav Tryggvasson gate

Tid: 19.00 (Konsertstart 20.30)

Billetter:

80/50 for foredrag eller konsert

100/70 for hele kvelden

Kjøpes her. 

 

PROGRAM FOR KVELDEN

19.00
Slipp av //Køntri//
Samtale mellom Jan Kristoffer Dale og Roger Græsberg
Unnveig Aas leser

19.30
Foredrag om køntri og amerikansk kultur, Jan Kristoffer Dale

20.45
Roger Græsberg og Foreningen spiller opp til dans.

 

 

Jan Kristoffer Dale. Foto: Kjersti Sletteskog

Unnveig Aas

// er Litterært Kollektivs nye utgivelsesserie. I // kobles forskjellige kunstnere sammen for å samarbeid om en utgivelse. Vi spurte Jan Kristoffer Dale og Roger Græsberg om å skrive om deres forhold til køntri.

Forfatter Jan Kristoffer Dale skal holde foredrag om køntrimusikk, film, litteratur og deres tematiske berøringspunkt, med utgangspunkt i amerikansk kultur. Dale, fra Froland, blei tildelt Tarjei
Vesaas’ debutantpris for novelle-samlinga Arbeidsnever (2016). Samlinga er rørende portretter om vanlige mennesker som har falt utafor, er fanga i egen usikkerhet eller bare sliter, og har blitt betegna som arbeiderlitteratur av resepsjonen. Han skriver også for musikkbloggen Dust of Daylight.

Roger Græsberg er en musiker, låtskriver og bibliotekar fra Finnskogen. Med bandet Foreningen har han gitt ut to køntriskiver, “Triste sanger og vals” (2017) og “Trøst” (2018), til gode kritikker. Låta “Lyden av hjul” fra førsteskiva er, ifølge redaktør Rune Letrud i Dust of Daylight, “en av de aller fineste sangene som noen sinne er utgitt på norsk”, og terningene trilla viser at det lørdagsklare bandet leverer i toppsjiktet av norsk køntrimusikk med såre tekster, fine melodier og nydelig steelgitar. Græsberg har også gitt ut tre skiver med bandet The Anti-Music Bonanza.

Unnveig Aas er en musiker og poet. Hun har utdanning fra Skrivekunstakademiet i Hordaland og forfatterstudiet i Bø. Aas debuterte på Flamme Forlag i 2014 med “splittdiktsamlingen” Mannen er vakker fra livet og opp, som hun skrev i kompaniskap med Linda Therese K. Utstøl. I oktober slipper Unnveig sin første “solodiktsamling” Vi var enige om noe.