UGRESS: Jubilanter og debutanter

JUBILANTER

Fire hundreåringer på 15 minutter

TID: Fredag, 19.oktober kl. 18
STED: Sosiologisk poliklinikk
BILLETTER: 80/50

Visste du at Hans Børli arbeida som tømmerhogger og at Tove Ditlevsen jaug på alderen sin? Og hva er egentlig greia med André Bjerke og psykoanalysen? Vi har invitert fire litterater til å dyppe tåa nedi fire flotte forfatterskap, og vi får servert et krasjkurs på et kvarter.

Forfatter Johan B. Mjønes går i land med døde menn og André Bjerke.

Poet Bendik S. Vada skal ta oss med til Børlis skoger og arbeiderens harde vilkår.

Litteraturviter Pernille Høegh  vil gå tilbake til barndommens gate og Tove Ditlevsens univers.

Førsteamanuensis i nordisk litteratur Lars August Fodstad tar oss med tilbake til 1800-tallet, Aasmund Olavsson Vinje og tida før det moderne gjennombruddet.

 

 

OG DEBUTANTER

TID: Fredag, 19.oktober kl. 20
STED: Sosiologisk poliklinikk
BILLETTER: 80/50
100/70 for hele kvelden

 

Foto: Julie Pike

Foto: Pernille Marie Walvik

Svanhild Amdal Telnes og Jonathan August Lengali debuterte begge to med diktsamlinger til gode kritikker i vår.

Jonathans jonathan og sailor j. er en overraskende og annerledes diktdebut. Den handler om jonathans oppvekst, utvikling og seksuelle oppvåkning. jonathan og sailor j. fått mange positive omtaler, og Aftenpostens anmelder Henning Howlid Wærp skreiv i sin anmeldelse at «møtet mellom livsdyrkende vitalisme og homoerotisk pronospråk er noe nytt og fungerer overraskende god [sic]».

Svanhilds Om nettene brukar mor dråpeteljar handler om Anna og om å leve med vanskelige familieforhold, traumer og sorg. Dagbladets anmelder Tom Stalsberg skreiv at han fikk lyst til å hive alt han tidligere har skrevet rett i bøtta etter å ha lest den lovende debutanten, fordi hun skriver «veldig, veldig bra».

De møter Mathias R. Samuelsen til samtale om å skrive og debutere. Mathias er poet, gjendikter, redaktør, arrangør. Jobber til daglig som kunstnerisk rådgiver hos Norsk litteraturfestival. Redaktør og forlegger i Beijing Trondheim forlag. Siste utgivelse Ny Amerikansk poesi (red.)