UGRESS: Den moderne maskulinitet

Mannens rolle er i endring. Samfunnet har nye krav, samtidig som det på enkelte plan verdsetter de mer tradisjonelle kjønnsrollemønstrene.
Mannen som snekrer garasje til familien, helst av materialer han selv har tømret, skal også på baby-yoga i pappapermen. Hva gjør dette med den moderne mannens forhold til seg selv, til kvinner og til samfunnet han lever i?

TID: Torsdag, 18.oktober kl.20
STED: Lokal Bar og Café (Dronningens gate 12)
BILLETTER: 80/50

PANELSAMTALE MED:

 

Brit Aksnes er fra Hardanger, bosatt i Bergen. I 2017 lagde Aksnes en programserie for P2 Ekko med navnet «Mannfolk» med utgangspunkt i ei bok fra 1978 av Åshild Ulstrup som omhandla nettopp menn. I høst gir hun ut sin første bok Mannemenneske, og gir oss et innblikk i mannens aller dypeste tanker som kanskje ikke hadde blitt sagt – hadde det ikke vært for at det er anonymt. Hun har også jobba som forlagsdirektør for SKALD. I dag skriver hun for avisa Dag og Tid, i tillegg til å være frilanser.

 

Jon Krog Pedersen er en forfatter fra Oslo. I 2013 vant han skrivekonkurransen til Aschehougs Stemmer-serie, som inneholdt mange bidrag i likestillingsdebatten. Pamfletten Også min kamp har blitt omtalt som et bidrag i “mannskampen” og viser blant annet til hvordan kvinner som menn i det moderne samfunn forsøker å balansere karriere med familieliv. Krog Pedersen har også gitt ut romanen Bekymringsmelding for Hanna Tidemann (2016).