Litteratur og dagens feminisme

Velkommen til en helaften på Litteraturhuset den 16. mars!

Denne kvelden kan du få med deg to arrangementer med tre spennende og nyskapende forfattere som alle har vært med på å skape debatt både i og om flerkulturelle miljøer. Vi har gleden av å invitere til et bokbad med Zeshan Shakar samt en samtale om litteratur og dagens feminisme med Maria Navarro Skaranger og Nancy Herz.

Kl. 18.00 pangstarter vi kvelden med et dypdykk i Zeshan Shakar debutroman fra høsten 2017, Tante Ulrikkes vei. Boka er en oppvekstroman som skildrer hvordan det er å vokse opp som barn av førstegenerasjonsinnvandrere på Stovner i Oslo og hvor vanskelig det kan være å manøvrere i brytningen mellom drabantbyen og storsamfunnet. Tante Ulrikkes vei har vakt stor begeistring og og har blitt beskrevet som et velplassert knyttneveslag. Forfatter og oversetter Hedda Vormeland møter Zeshan Shakar til samtale om boka.

Kl. 20.00 kan du få med deg en samtale hvor relasjonen mellom litteratur og dagens feminisme utforskes. Maria Navarro Skaranger og Nancy Herz sitter i panelet og samtalen ledes av stipendiat i sosiologi ved NTNU, Emil Øversveen.
Maria Navarro Skaranger, vant i 2015 debutantprisen for boka Alle utlendinger har lukka gardiner. Oppvekstromanen fra Romsås i Oslo er skrevet på kebabnorsk, og dette er med på å gi boka egenart. Det er en fengende og modig debut som trekker frem hvor viktig språk er for identitet i tillegg til at den skildrer hvordan det er å være ung i dagens flerkulturelle samfunn.
Nancy Herz er forfatter, aktivist og samfunnsdebattant. I fjor ga hun ut boka Skamløs sammen med Amina Bile og Sofia Nesrine Srour. Sjangermessig er boka unik og består av en blanding av ulike litterære uttrykk som personlige erfaringer, utdrag fra samtaler forfatterne i mellom og tips på veien til å bli «skamløs». Som en del av «de skamløse jentene» har Herz vært med på å sette negativ sosial kontroll på dagsordenen, og de mottok Fritt Ords Honnørpris i 2017 for sitt arbeid.

Arrangementet er en del av prosjektet Litteratur for inkludering, og er et samarbeid mellom Litteraturhuset i Trondheim og Litterært Kollektiv.

Sted: SELLANRAA

Pris hele kvelden: 180/100

Pris enkeltarrangement: 120/75

Billetter

Facebook arrangement – Litteratur og dagens feminisme

Facebook arrangement – Tante Ulrikkes vei