Kulturnatt i Thornæsparken

Under Kulturnatt deler vi ut kulturelle smakebiter i Møllenbergs grønne oase: Thornæsparken. Fredag 13. september fyller vi Thornæsparken med underholdning og aktiviteter. Fra klokken 18-23 kan du få med deg høytlesing fra Trondheimsnære og -fjerne forfattere, høre musikk produsert på 48 timer, dekorere et handlenett eller to, samt bli kjent med nye mennesker på Book a date.

PROGRAM FOR KVELDEN:

Blaff:Musikk med Ingeborg Oktober
19:15 og 21:45
Litterært Kollektiv har invitert musikere til å skape musikk inspirert av skjønnlitteratur innenfor den korte tidsrammen på 48 timer. Blaff:Musikk er det nyeste tilskuddet i Blaff-familien og i Thornæsparken denne kvelden kan du oppleve Ingeborg Oktober tolke et av tekstbidragene som ble sendt inn til sommerens Blaff:poesi. 

Ingeborg Oktober (f. 1994) er en norsk musiker, tekstforfatter og komponist fra Hamarøy i Nordland. I 2018 ga hun ut albumet Skjømmingsboka. For albumet vant hun Spellemannprisen 2018 i klassen viser.

Høytlesing med Eivind Buene
18:15
Eivind Byene arbeider som frilans-komponist, og har skrevet for en rekke symfoniorkestre, ensembler og festivaler i inn- og utland. Buene  har skrevet tre romaner, Enmannsorkester (2010), Allsang (2012) og Oppstandelse (2016) samt essaysamlingen Dobbeltliv (2014).

Blaff:Musikk med Toy Savoy
19:15 og 21:45
Litterært Kollektiv har invitert musikere til å skape musikk inspirert av skjønnlitteratur innenfor den korte tidsrammen på 48 timer. Blaff:Musikk er det nyeste tilskuddet i Blaff-familien og i Thornæsparken denne kvelden kan du oppleve Toy Savoy tolke et av tekstbidragene som ble sendt inn til sommerens Blaff:poesi. 

Toy Savoy har siden debuten på Trondheim Calling 2017 finslipt sin egen type indiemusikk. Med fengende låtmateriale inspirert av soundscapinga til Tame Impala, den halvnaive men ærlige framtoninga til Mac Demarco og låtskrivingsgeniet til Beach Boys og Beatles.

Høytlesing med Heidi-Anett Haugen
19:30
Heidi-Anett Haugen er en Trondheimsbasert forfatter og billedkunstner med mastergrad i billedkunst fra Kunstakademiet i Trondheim. “Kuk og hjarta” er hennes første roman.

Høytlesing med Pedro Carmona-Alvarez
20:45
Pedro Carmona-Alvarez er en norsk-chilensk forfatter og musiker. Med debutsamlingen “Helter” (1997) ga han et vitalt tilskudd til norsk poesi. Siden debuten har han utgitt ytterligere to diktsamlinger, tre romaner og en essaysamling. 

Åpen mikk/Blaff
18:30, 19:45, 21:00 og 22:00
Fremfør ditt nyeste dikt eller din dypeste tanke i Thornæsparken. Mikrofonen er åpen for alle som vil.

Book a date
18:45, 20:00 og 21:15
Hva skjer om det første spørsmålet du stiller et ukjent menneske ikke er hva jobber du med eller hvem er du, men heller: hva leser du nå?

Litterært Kollektiv inviterer til “eksperimentet” Book a date, en slags speed-date hvor du i all hovedsak skal fortelle om en bok på akkurat den måten du vil med mennesker du sannsynligvis ikke har møtt før. Og ikke vær redd, om du er ustø på litteratursjargongen stiller vi med noen gode startsspørsmål dere kan bruke.

Meld deg på ved å sende en mail til post@litteraertkollektiv.no eller ved å møte opp denne kvelden. 

HANDLENETTWORKSHOP
Hele kvelden!
Dekorer handlenett eller annet tekstilmateriell! Vi stiller med bokstaver, pensler og trykksverte – og du kan pynte opp noe tekstiler du allerede eier, eller kjøpe og dekorere et enkelt handlenett. Det koster 10 kroner å dekorere noe du allerede eier, og 65 kroner for nett og dekormulighet i ett.