Kjærlighetssorg med Lothe og Ørstavik

Midt i blanke kjærlighetsuka ønsker Litterært Kollektiv å sette søkelys på kjærlighetens skyggeside: kjærlighetssorgen. Enten den gir utslag som destruktiv kraft eller fungerer som en kreativ katalysator, kjærlighetssorgen er en sentral mellommenneskelig erfaring som har satt dype spor i både mennesket og litteraturen.

Vi har invitert forfatterne Ingvild Lothe og Hanne Ørstavik, som på forskjellig vis undersøker følelsenes mange falsetter i sine forfatterskap, til å holde hvert sitt innlegg om temaet “kjærlighetssorg”.

INGVILD LOTHE er oppvokst på Stord i Hordaland, og bor i Oslo. Hun er utdannet fra Forfatterstudiet i Bø, og studerer nå masterprogrammet i litterär gestaltning ved Akademin Valand i Gøteborg. Lothe har tidligere utgitt diktsamlingen “Hvorfor er jeg så trist når jeg er så søt” og er i vår aktuell med sin første roman “Havfruehjerte”.

HANNE ØRSTAVIK er født i Finnmark. Hun debuterte med romanen “Hakk” i 1994 og har til sammen utgitt 13 romaner. Ørstavik har mottatt en rekke litterære priser og ble nylig nominert til årets Pen America Literary Awards for romanen “Kjærlighet”, som en av fem finalister i kategorien oversatt litteratur.

Dato: 12. februar 2019

Sted: Lokal Bar
Klokken:19:00

Inngang: 150/100,-