Foredrag under Kulturnatt: Barndomsfavoritter og Anti-Vesaas!

Under Kulturnatt 2020 vil vi som vanlig ha et variert program med nye poster hvert kvarter – og blant disse er det flere foredrag – fra barndommens rike til samtidslyrikkens irrganger

Barndommens favoritter
Vi har invitert tre kulturpersonligheter i Trondheim om å snakke om sine barndomsfavoritter, og resultatet er at poet Kari Anne Bye skal drømme seg bort under stjernehimmelen med Maj Samzelius’ “Helter og monstre på himmelhvelvingen”, kommende poet Krista Lien Indrehus skal vende tilbake til middelalderen med Torill Thorstad Hauger, mens rapper Trond Wiger skal la det rocke med Åge Aleksandersen.

Trond Wiger som barn

Kari Anne Bye som barn

Krista Indrehus som barn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Åge Aleksandersen

“Helter og monstre på himmelhvelvingen” av Maj Samzelius

“Ravnejenta” er en av Torill Thorstad Haugers bøker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anti-Vesaasforedrag 
I tillegg har vi bedt Erlend Skjetne om å holde et Anti-Vessasforedrag! Hva dette er visste egentlig hverken han eller vi, men det har seg sånn at vinneren av Tarjei Vesaas’ debutantpris hvert år inviteres til å holde et foredrag om det prisvinneren måtte ønske. Skjetne var nominert til prisen for sin diktsamling Skare, men vant ikke. Vi tenkte han trengte litt taletid likevel, og inviterte ham til å si litt om hva han ønsker og resultatet er: “Omar Khayyam, Johannes Gjerdåker, Olav Nygard:
Nokre 
refleksjonar kring den samtidige og den tidlause lyrikken”. Her tenker Skjetne høyt om noen lange linjer i lyrikken, og lurer på hvorfor samtidslyrikken blir påstått å være i krise. 

Erlend Skjetne, fotografert av Leikny Skjærseth

 

PROGRAMMET BLIR:
18:15 Krista Indrehus om Torill Thorstad Hauger
19:15 Erlend Skjetne med sitt Anti-Vesaasforedrag
20:15 Kari Anne Bye om Maj Samzelius
21:15 Trond Wiger om Åge Aleksandersen

 

OM BIDRAGSYTERNE:
KARI-ANNE BYE
kommer fra Trondheim. Hun har bakgrunn fra drama og teater og er utdannet historiker fra NTNU. Denne høsten debuterte hun med diktsamlingen “Eg et før eg kjem”, som byr på innsiktsfulle, morsomme og såre dikt om Tinderdating, kjærlighet og skam.

TROND WIGER
kommer fra Trondheim. Han er født på Lamon, bor på Svartlamon og var en av Norges første norskspråklige rappere. Mange kjenner han også fra G. O. D. S. – GODE ORD DØR SIST og NSB.

KRISTA LIEN INDREHUS
er fra Bømlo og har bodd i Trondheim de siste 12 åra. Hun er norsklektor med master i nordisk litteratur og språk, og i januar kommer hennes første bok, diktsamlinga Flør, på Samlaget.