Brattørgata på Kulturnatt

Om åtte uker viser kalenderen fredag 15. september – og det er nok en gang duket for Kulturnatt i Trondheim. Som tidligere år skal vi i Litterært Kollektiv denne kvelden jobbe med å vise fram litteratur, poesi og kultur. Men i år forflytter vi oss fra Nidelva og til Brattørgata og Brattørveita – hvor du kvelden igjennom vil kunne boltre deg i opplevelser – som både tilskuer og deltaker.

Våre tre hovedarenaer vil være hos Prisløs, Sosiologisk Poliklinikk og Olavskvartalet.  I tillegg samarbeider vi med kommunen som har byvandringer og åpne byrom i Brattørveita, Urbanistene og Trondhjems Kvinnelige Studentersangforening. Under følger kort informasjon om forskjellige programpunkt.

Illustrasjon av Urbanistene

Bilde fra Ugress 2017 Sofie Jordheim

TRONDHJEMS KVINNELIGE STUDENTERSANGFORENING
Vil på starten av kvelden opptre i Brattørgata og bringe kjente toner inn i nye omgivelser.

URBANISTENE 

Vil markere parking-day med å lage park på parkeringsplasser, og åpne for den gode diskusjonen om urbanisme og byplanlegging.

 

 

HANDLENETTWORKSHOP

Hos P R I S L Ø S og i O L A V S K V A R T A L E T
Tid: 18:00-23:00

vil du få muligheten til å dekorere ditt eget handlenett – om du velger å trykke et flott sitat, sy på et par knapper eller finner på noe helt annet. Det vil være mulighet for å dekorere et enkelt handlenett, et av Prisløs sine nett av gjenbrukstekstiler, eller sy ditt eget med kyndig veiledning.

Bilde fra prislos.no

 

MOTESHOW
Hos P R I S L Ø S
Designtid: 19:00-19:30
Ferdigstilling/styling og tekst til catwalk: 19:30 -20:00

Moteshow 20:00 – 21:00
Sammen med Prisløs inviterer vi til designkonkurranse og moteshow. 10 deltagergrupper på maks 3 personer i hver gruppe får mulighet til å lete rundt i Prisløs’ rikholdige sortiment for å sette sammen et stilig antrekk etter gitt tema. Dette på halsbrekkende 30 minutter! De siste  30 minuttene før showstart går til å style modellen og skrive en presentasjon til catwalken. Så braker det løs klokka 20:00 med en urban og annerledes catwalk.
Har du en designspire i magen eller vil du bare ha det gøy med tøy? Følg med – påmeldingsinfo kommer!
Vil du bare nyte alt det kule som kan puttes på en menneskekropp – kom klokka 20:00 og få med deg showet da vel!

 

 

 

MUSIKKPOESI
Hos S O S I O L O G I S K  P O L I K L I N I K K 
Tid: 18:00, 19:00, 21:00, 22:0
I samarbeid med flere forfattere har musikkteknolog Øystein Hansen Marker jobbet fram verk hvor tekst og lyd spiller på lag. Denne kvelden blir det urframføring av det hele – så dette vil du ikke gå glipp av.

BLAFF:POESI / ÅPEN MIKROFON

Grafikk av Ida K. Ekerhovd

Hos S O S I O L O G I S K  P O L I K L I N I K K 
Tid: 18:15, 19:15, 21:15, 22:15
Kom og hør Blaff:poesi live! Blaff:poesi er tekst produsert på 48 timer etter gitt tema – og under kulturnatt vil du kunne høre disse fremført med poetens egen stemme. Har du en tekst eller ti på lager? Møt opp og ta sjansen til å vise fram poesien uten hjemsted i det som denne kvelden er Trondheims mest litterære gate.

BLAFF:DANS
Hos S O S I O L O G I S K  P O L I K L I N I K K 
Tid: 18:30, 19:30, 21:30, 22:30
Som en ny gren av Blaff: har vi Blaff:dans – hvor dansere over kort tid har laget koreografier inspirert av tekststykker. Lurer du på hva som lurer seg i dansens tolkningsrom? Her får du noe av svaret.

OPPLESNINGER / ÅPEN MIKROFON
Hos S O S I O L O G I S K  P O L I K L I N I K K 
Tid: 18:45, 19:45, 21:45, 22:45
Forfatterne Ingvild Lothe og Martine Næss Johanssen leser opp – og igjen vil det også være mulighet for å våge seg utpå for de som har noen ord på hjertet. Kanskje kommer det også innspill fra Beijing Trondheim eller riss tidsskrift for språk og litteratur?

MØT – FORLAG / TIDSSKRIFT – SALG
Hos S O S I O L O G I S K  P O L I K L I N I K K 
Tid: 18:00-23:00
Beijing Trondheim, Gatemagasinet Sorgenfri, riss tidsskrift for språk og litteratur og det skeive kulturtidsskriftet MELK vil selge tidsskrift og være åpne for spørsmål – så om du vil knytte kontakter i Trondheims litteraturmiljø er dette stedet.