Utsnitt av forsiden til boka til Linnéa Myhre

Bokstavelig talt – Hver gang du forlater meg

Hvordan kan det ha seg at en forfatter som engasjerer så mange lesere, både i blogg- og bokform, vurderes til ikke å ha tilstrekkelig litterær kvalitet? Har vi noe å lære av Myhre, selv om vi ikke tilhører den blogglesende skare? Kan man finne tilbake til kroppen før spiseforstyrrelsen og forholdet før bruddet? Dette, og mye mer skal diskuteres når Litterært Kollektiv og Kulturutvalget på Samfundet arrangerer Bokstavelig talt torsdag 19. januar klokka 19:00 – i Biblioteket på Samfundet.

Bokcover Linnéa Myhre

Omslag – Tiden forlag

Linnéa Myhre (f.1990) fra Molde er en av flere forfattere som startet sin skrivekarriere på internett, mer spesifikt i bloggformat. Hun var derfor et kjent navn for mange allerede før sin skjønnlitterære debut, Evig søndag, i 2012. Både i sin første roman og i Kjære (2014) skildrer Myhre hvordan det er på baksiden av bloggfasaden, med forventningspress, depresjon og anoreksi -og stiller spørsmål om hvordan man kan komme seg videre etter at kroppen har sagt stopp.

I Myhres nyeste bok, Hver gang du forlater meg (2016), er fokus flyttet over til et kjærlighetsforhold hvor han går igjen og igjen – men stadig kommer tilbake. Som de to første bøkene har romanen nådd bestselgerlista etter kort tid, og vant prisen «Årets bok» av ARKs lesere. Likevel ble romanen, i likhet med Kjære, nullet av Kulturrådets innkjøpsordning.

I Panelet finner vi Silje Warberg, Kristine B. Fredriksen, Fredrik Guneriussen og Erlend Thorin Kirkevold.

——————
Gratis inngang.

Arrangementet har aldersgrense 18 medlem/ikke-medlem.
Mer informasjon om inngang finner du her:
https://www.samfundet.no/billetter