16. september blir det delfinale i poesislam under Ugress!

NM i Poesislam arrangeres for ellevte gang i 2015. Denne høsten går NM-finalen av stabelen 27.november på Caféteateret i Oslo, men før det skal det arrangeres delfinaler. Sammen med Foreningen !les skal Litterært Kollektiv arrangere delfinale i poesislam 16.september på Nedre Bakklandets yndling Antikvariatet. Vi lover god stemning med Trond Wiger fra Gode Ord Dør Sist som konferansier!

 

Om Poesislam

Poesislam er en konkurranse hvor deltagere framfører en egen tekst. Det kan være spontant eller skrevet på forhånd, og er en blanding mellom diktopplesning, spoken word og standup. Tematikk og form er helt opp til deltageren. Teksten og selve framførelsen blir bedømt av publikumsjuryer. Publikum er særlig aktive og bidrar til å heie fram den beste deltageren. Under feiringen av 10 år med poesislam på litteraturfestivalen i Lillehammer i mai 2015, forklarte dobbel NM-vinner Taro Vestøl Cooper slampoetenes publikumsrepsons ved å si at: “Alle trenger kjærlighet, men vi trenger ekstra mye kjærlighet”.

Foreningen !les har siden 2005 stått bak organiseringen av Norgesmesterskapet, og støtter seg på litteraturfestivaler og andre faste arrangører for gjennomføring av delfinaler.

Vil du vite mer om poesislam i Norge sjekk ut hjemmesiden deres her: http://poesislam.no

Hovedarrangøren for NM i poesislam er Foreningen !les, her kan du lese mer om 10 år med slam: http://foreningenles.no/prosjekter/poesislam.

Foreløpige delfinaler:

Delfinale 1 – Garv i Telemark 13. august, arrangeres under Kartfestivalen.

Delfinale 2 – Antikvariatet i Trondheim 16. september under kulturfestivalen Ugress.

Finale – Caféteateret i Oslo 27. november.

(Denne listen blir oppdatert.)