Program Brattørgata + Brattørveita Kulturnatt

I kveld braker Kulturnatt løs i Trondheim, og her får du oversikt over hva som skjer i regi av Litterært Kollektiv! Fra 18-23 vil du møte poesi, kultur og gode samtaler i Brattørgata + Brattørveita samt i våre lokaler i Olavshallen! Satte tidspunkt på opplesninger etc oppdateres på Kulturnatt Trondheim sine nettsider, men ett er sikkert: Kommer du innom i kveld vil du uansett finne noe å inspireres av.

Vi vil ha tre scener, Prisløs, Sosiologisk Poliklinikk og festivalkontoret til Litterært Kollektiv i Olavshallen. I tillegg vil Brattørgata og Brattørveita være festpynta og vakker kvelden igjennom.

BRATTØRGATA

URBANISTENE markerer Parking day
18:00-23:00

I Brattørgata er det et knippe med grå parkeringsplasser som plutselig vil bli grønne, og du vil møte Urbanister som gjerne vil ha den gode diskusjonen med akkurat deg!

TRONDHJEMS KVINNELIGE STUDENTERSANGFORENING
18:15 og 18:45
Vil bringe kjente toner inn i nye omgivelser.

 

 

PRISLØS – BRATTØRGATA 1

MOTESHOW
Designtid: 19:00-19:30
Ferdigstilling/styling og tekst til catwalk: 19:30 -20:00

Moteshow 20:00 – 21:00
Sammen med Prisløs inviterer vi til designkonkurranse og moteshow. 10 deltagergrupper på maks 3 personer i hver gruppe får mulighet til å lete rundt i Prisløs’ rikholdige sortiment for å sette sammen et stilig antrekk etter gitt tema. Dette på halsbrekkende 30 minutter! De siste  30 minuttene før showstart går til å style modellen og skrive en presentasjon til catwalken. Så braker det løs klokka 20:00 med en urban og annerledes catwalk.
Har du en designspire i magen eller vil du bare ha det gøy med tøy? Påmelding via facebookarrangementet! Det beste? Publikum er jury av beste antrekk, og vinneren får et gavekort på 1000 kroner fra Norli og 500 kroner fra Prisløs!
Vil du bare nyte alt det kule som kan puttes på en menneskekropp – kom klokka 20:00 og få med deg showet da vel!

FESTIVALKONTORET I OLAVSHALLEN

HANDLENETTWORKSHOP
Tid: 18:00-23:00
vil du få muligheten til å dekorere ditt eget handlenett – om du velger å trykke et flott sitat, sy på et par knapper eller finner på noe helt annet. Det vil være mulighet for å dekorere et enkelt handlenett, et av Prisløs sine nett av gjenbrukstekstiler, eller sy ditt eget med kyndig veiledning.

Priser: 
Dekorere eget nett: 10 kroner
Dekorere ensfarget nett: 35 kroner
Dekorere Ugress-nett: 50 kroner
Dekorere Prisløs-nett / sy nett av Prisløs-tekstiler og dekorere: 100 kroner

MØT – FORLAG / TIDSSKRIFT – SALG
Tid: 18:00-23:00
Beijing Trondheim, Gatemagasinet Sorgenfri, riss tidsskrift for språk og litteratur, tidsskriftet A og det skeive kulturtidsskriftet MELK vil selge tidsskrift og være åpne for spørsmål – så om du vil knytte kontakter i Trondheims litteraturmiljø er dette stedet.

SOSIOLOGISK POLIKLINIKK – BRATTØRGATA 8

MUSIKKPERFORMANCE
Tid: 18:00, 19:00, 21:00, 22:0
I samarbeid med poetene Asbjørn Stenmark og Bjørn Jansen har musikkteknolog Øystein Hansen Marker jobbet fram verk hvor tekst og lyd spiller på lag. Denne kvelden blir det urframføring av det hele – så dette vil du ikke gå glipp av.

18:00 og 21:00 Bjørn Jansen & Øystein Hansen Marker
19:00 og 22:00 Asbjørn Stenmark & Øystein Hansen Marker

BLAFF:POESI / ÅPEN MIKROFON / OPPLESNINGER
Tid: 18:15, 19:15, 19:45, 21:15, 21:45,  22:15, 22:45
Kom og hør Blaff:poesi live! Blaff:poesi er tekst produsert på 48 timer etter gitt tema – og under kulturnatt vil du kunne høre disse fremført med poetens egen stemme. Har du en tekst eller ti på lager? Møt opp og ta sjansen til å vise fram poesien uten hjemsted i det som denne kvelden er Trondheims mest litterære gate.

I tillegg har vi oppsatt noen faste tidspunkt for dyktige forfattere!

19:15 Mathias Samuelsen og Rune Hjemås leser
Mathias Samuelsen og Rune Hjemås står bak småforlaget Beijing Trondheim og i tillegg er de habile poeter med flere utgvielser bak seg. De vil holde et lite opplegg på 15 min.

19:45 : Martine Johansen leser 
Martine Johansen er forfatter av boka Hvite jenter kan ikke synge blues, redaktør for Oslo Poesisentrum, en av to redaktører for det skeive kulturtidsskriftet MELK og styremedlem i slamkollektivet i Oslo. Hun er en aktiv poesislammer og vet dermed hvordan man skal lese for virkelig å fenge publikum – så om du digger god stemning er det her du skal være.

22:45 – Erling Vaaler leser
Erling Vaaler skriver prosa og studerer skrivekunst ved Forfatterstudiet i Tromsø og UGRESS-fan

BLAFF:DANS
Tid: 18:30, 19:30, 21:30
Som en ny gren av Blaff: har vi Blaff:dans – hvor dansere over kort tid har laget koreografier inspirert av tekster produsert til sommerens Blaff:poesi.  Lurer du på hva som lurer seg i dansens tolkningsrom? Her får du noe av svaret.

18.30: Marte Aspås Krog
19.30:Gunhild Løhre 
21.30:Nina Therese Aune

Marte Aspås Krog

Gunhild Løhre

Nina Therese Aune