Nordiske noveller: Aubert, Ditlevsen, Jansson, Ottarsdóttir

Hvor godt kjenner vi egentlig våre litterære naboer? I år fyller foreningen Norden 100 år, og vi i Litterært Kollektiv ønsker å feire med å gi dere en kveld med ilesesettelser av nordiske noveller!

Den 14. september vil du klokka 18:00 på Habitat ha muligheten til å møte fire av nordens novellemestere i fornyet drakt idet vi inviterer dere til å overvære dramatiske ilesesettelser (en mellomting mellom høytlesning og skuespill) av Marie Aubert, Tove Ditlevsen, Tove Jansson og Katrin Ottarsdóttir! Med oss på laget har vi altså skriftene til disse fire briljante damene, og kroppene, stemmene og tolkningsevnene til skuespillerne Mira Dyrnes Askelund, Ole Christian Gullvåg, Andreas Tønnesland og Ragne Grande.

Kjenner du Aubert, Ditlevsen Jansson og Ottarsdóttir ut og inn? Har du aldri hørt om dem? Uansett forutsetninger kan vi love at du vil få møte deres tekster på helt nye måter denne kvelden!

Sted: Habitat
Tid: 14. september, 18:00
Inngang: 50/80, billetter kjøpes i Litterært Kollektivs tikkio

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FORFATTERNE

Marie Aubert er en norsk forfatter som brakdebuterte i 2016 med novellesamlingen “Kan jeg bli med deg hjem”.  I aftenposten skrev Rune Hallheim at hun “skriver om hvordan vi egentlig er. Hva vi egentlig tenker når vi sier hva vi tenker”. Hun er nå aktuell med romanen “Voksne mennesker”

Tove Ditlevsen er en dansk forfatter som ikke var redd for å vise fram livet også fra sine grellere sider. Hun skrev romaner, noveller og svar på leserbrev til avisen  “Ekstra bladet”. Den 14. september vil du få overvære intet annet enn hennes egenskrevne nekrolog!

Tove Jansson  var en finlandssvensk forfatter, tegneserietegner og maler, og er kanskje mest kjent som mummitrollets mor. Men hun skrev også flere utgivelser for voksne som har et skråblikk på hvilken mening vi legger inn i arbeid, samliv og kunst.

Katrin Ottarsdóttir er en færøysk forfatter som er utdannet filminstruktør, og også har skrevet og produsert flere filmer. I hennes novellesamling “43 bagateller” finner vi korte tekster som tar hverdagen på kornet, og med ironisk blikk viser oss vår famling gjennom sosiale situasjoner.

 

SKUESPILLERNE

Mira Dyrnes Askelund er født og oppvokst i Trondheim og har sin utdannelse fra skuespillerlinjen ved Royal Conservatoire of Scotland (2011-2014) Hun har i de senere årene medvirket i flere oppsetninger ved Trøndelag Teater.

 

Ole Christian Gullvåg har sin utdannelse fra Det Statlige Russiske Akademi for Scenekunst (GITIS) i Danmark (2003-2007), og har arbeidet ved blant annet Riksteatret, Nord-Trøndelag Teater, Haugesund Teater og Teater Innlandet. Han har i tillegg medvirket i en rekke produksjoner i det frie feltet, og er en av skaperne bak Slaget på Testiklestad

 

Andreas Tønnesland gikk ut av Teaterhøgskolen,  KHiO, i 2018, og debuterte samme høst på Trøndelag Teater i Medmenneske. Han har også utdanning fra NISS og har i senere tid undervist mye innen improteater og revy, og han har vært delaktig ved Det Andre Teatret. 

Ragne Grande har en mastergrad fra KHiO, Teaterhøgskolen fra 2015. Hun har etter endt utdannelse spilt tittelrollen i Hedda Gabler på Teater Innlandet, turnert med Snåsamannens sang (Teater Ibsen/Riksteatret/Nord-Trøndelag Teater) og medvirket under Dramatikkfestivalen. I tillegg til dette har hun erfaring fra film og TV-produksjoner, bl.a Kakerlakken med den stygge frakken (Grande Produksjon).