Kultur, klasse og økonomi i Frankrike

Vi er så glade for å få vise “Farvel til Eddy Belleguelue” i Trondheim at vi kjører på med en renspikka Frankrike-uke med mulighet til å dypdykke i landets sosiale strukturer, økonomi og klassespørsmål.

Først ute er en LitteraturSosiologisk Salong den 15. mars hvor Britt Andersen, professor i Allmenn litteraturvitenskap, og Arve Hjelseth, førsteamanuensis ved Institutt for sosiologi og statsvitenskap, gi oss større forståelse for boka og konteksten den skriver seg inn i ved å stille spørsmål ved hvilke roller kjønn, litteratur og klasse spiller i romanen. Samtaleleder er stipendiat ved Institutt for sosiologi og statsvitenskap Emil Øversveen.

Farvel til Eddy Bellegueule av Édouard Louis kom ut i 2014 og slo ned som en bombe. Romanen som skildrer oppveksten til homofile Eddy i en liten industriby nord i Frankrike fyrte nytt liv i klassedebatten og litteraturens ansvar – både i Frankrike og i Norge.

Arrangementet er del av arrangementsrekken KULTUR, KLASSE OG ØKONOMI I FRANKRIKE – en serie med muligheter til å lære mer om Frankrikes kultur og økonomi i dag. Andre arrangementer er Populismen i Frankrike, 13. mars på Litteraturhuset i Trondheim og monologforestillingen «Farvel til Eddy Bellegueule» med tilhørende forsnakk på Verkstedhallen 19. mars.

LitteraturSosiologisk Salong er i regi av Litterært Kollektiv og Sosiologisk Salong, og arrangeres med støtte av Fritt Ord og Institutt for Språk og Litteratur