Kulturnatt på Sjøbadet

Som tidligere skal Litterært Kollektiv være med på å spre litteratur, kunst og musikk under Kulturnatt, og den 14. september fyller vi Sjøbadet med stort og smått fra 18:00-23:00, så her er det bare å spenne på seg to tette og ei badehette og bli med på moroa!

PROGRAM FOR KVELDEN: 

MUSIKK
18:00 TRONDHJEMS KVINNELIGE STUDENTERSANGFORENING 
Trondhjems Kvinnelige Studentersangforening (TKS) ble stiftet i 1930 og er et av landets eldste kvinnekor. Denne septemberkvelden får deres toner leke i nye omgivelser idet de åpner kvelden på Sjøbadet

19:00, 21:00 og 22:00 HAVIMPRO
I tre bolker vil sjøbadet fylles med surrealistiske syntetiske lyder og havs-nære improvisasjoner på vokal og fløyte. Bak musikken står Joel Hynsjö, Markus Karijord og fjorden

 

 

 

20:00 SKILLINGSVISENE I NORGE, 1550-1950
Hvordan kan det ha seg at en av Norges mest populære sjangre gjennom tidene har blitt glemt av litteraturhistorikere? I dette foredraget forteller Siv Gøril Brandtzæg om hvorfor skillingsvisene fortjener et forskningsprosjekt, og hva vi kan lære av å luke i litteraturhistoriens ugress. Kanskje får vi også høre en ramsalt eller bittersøt sjømannsvise i valsetakt?

OPPLESNINGER:
18:15 RANJA BOJER
Debutromanen til Ranja Bojer, Alt annet enn sannheten, kom i 2014, og hun jobber for tiden med nytt materiale. Bojer har også vært DJ i 17 år og har drevet egen platebutikk. Hun har skrevet masteroppgave om vinyl i strømmingens tidsalder.

19:15 BENDIK VADA
Bendik Vada er en norsk forfatter fra Klett i Trondheim. Vada har tidligere studert Creative Writing ved Nansenskolen, Norsk humanistisk akademi og ved Forfatterskolen i København. Han debuterte med boken Vak i 2017.

21:15 HILDE STÅLSKJÆR OSEN
Hilde Stålskjær Osen fra Osen og Svartlamon er utdannet dokumentarfilmregissør fra Den Danske Filmskole. Hun er også skribent, stillfotograf og kokk. Vi bare kjører, så ser vi som kom ut i våres er hennes første roman.

22:15 MARTIN INGEBRIGTSEN
Martin Ingebrigtsen er en Trondheimsbasert forfatter og oversetter som denne høsten debuterer med diktsamlingen Riv av seg ansiktet . Han arbeider til daglig som formidlingskonsulent hos Forfattersentrum Midt-Norge.

PERFORMANCE
18:30 og 19:30 “SEKVENS MED HETTE”
I samarbeid med punktet visningsrom for kunst har Litterært Kollektiv invitert til performance på sjøbadet, og to ganger denne kvelden kan du oppleve “Sekvens med hette” av kunstnerne Eirik Slyngstad og Guri Øveraas

ÅPEN MIK/BLAFF
18:45, 19:45, 20:45, 21:45, 22:30 og 22:45
Framfør ditt nyeste dikt eller din dypeste tanke på Sjøbadet denne kvelden. Mikrofonen er åpen for alle som vil.

PRESENTASJONER
20:30 PROGRAMSLIPP: UGRESS
Kulturfestivalen Ugress har siden 2015 spredd litteratur, kultur og musikk i alle Trondheims kriker og kroker. Kom for å få med deg en smakebit på hva Ugresstiden vil bringe i år! Her kan du også få fatt i den rykende ferske Festivalblekka, med tekster om og rundt årets program. Festivalen selv kan du oppleve fra 17.-20. oktober!

21:30 POSTKORT FRA TRONDHEIM
Postkort fra Trondheim er en del av Litterært Kollektivs nye utgivelsesserie //. Her kobles forskjellige kunstnere innenfor ulik eller lik sjanger sammen til å samarbeid om en utgivelse. “Postkort fra Trondheim” er rett og slett prospektkort fra forskjellige steder i Trondheim, hvor billedsiden har blitt utformet av kunstnere, designere, arkitekter og fotografer, mens tekstsiden er tildelt forfattere, lyrikere, byplanleggere og filmskapere – alle fra, eller med tilknytning til, Trondheim.

HELE KVELDEN: HANDLENETTWORKSHOP 
Dekorer handlenett eller annet tekstilmateriell! Vi stiller med bokstaver, pensler og trykksverte – og du kan pynte opp noe tekstiler du allerede eier, eller kjøpe og dekorere et enkelt handlenett. Det koster 10 kroner å dekorere noe du allerede eier, og 65 kroner for nett og dekormulighet i ett.

 

 

Arrangementet er støttet av Trondheim kommune og Forfattersentrum